zaterdag 7 februari 2009

Subaru Legacy Versus BMW 318d - de beste auto


In april van 2008 maakte Autogids een vergelijkende test tussen de Subaru Legacy en de BMW 318. Er bestond geen twijfel: de Legacy haalde het. Het artikel op Autogids vatte het zo samen:

"Ten eerste omdat zijn dieselboxer alle beloftes inzake rijplezier, prestaties en verbruik waarmaakt, maar ook omdat deze heel ruime berline de 3-Reeks niets te benijden heeft qua rijcomfort (dat werkelijk een pak beter is) of weggedrag. Bovendien scoort de Subaru dankzij zijn permanente vierwielaandrijving nog extra punten qua veiligheid en pronkt hij als kers op de taart met een bijzonder interessante verhouding prijsuitrusting."

Een woord voor elke subaru-liefhebber: trots. De Legacy is een prachtig staaltje stijlvolle japanse kunst dat het hier als underdog haalt van de alom geprezen BMW. En dit door autokenners. Ok, een BMW staat voor kwaliteit en stijl, maar het stoort me enorm dat zoveel BMW-rijders een dergelijke auto kopen enkel en alleen om tot de bepaalde groep in de maatschappij te behoren. Ik kan me perfect voorstellen dat een zakenman in kostuum, met aktentas onder de arm uit een Legacy stapt. Geen Volvo, Volkswagen of BMW voor hem, maar een Subaru. Gedurfd en eigenzinnig. Respect.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten